Peter Hammerich, ny styreleder

– Vi skal aldri love mer enn det vi kan levere

Til tross for sine unge 46 år har han svært lang erfaring innen norsk finans og kapitalforvaltning. De tjue siste årene har Peter Hammerich arbeidet for og med noen av de største aktørene innen næringen. Han tiltrådte nylig som Optimums nye styreleder.

Hammerich sier at de viktigste oppgavene i styrelederposisjonen er å sørge for at Optimum alltid er innfor regelverket, holder det selskapet lover, og hele tiden legger til rette for en positiv utvikling for kundene.

Peter Hammerich ble rekruttert inn som ny styreleder fra april 2016. Han er utdannet cand.jur. fra Universitetet i Oslo (UiO) i 1996 og begynte samme året i advokatfirmaet BA-HR. Det er et av Norges ledende advokatfirmaer med over 130 jurister. Der har han vært siden. I 2005 ble han partner.
I dag leder han BA-HRs markedsgruppe kalt Kapitalforvaltning og Private Equity. I hele sin karriere i BA-HR har han arbeidet med, og for noen av de største private aktørene i norsk finans og kapitalforvaltning. Han regnes i markedet som en av tungvekterne når det gjelder juridisk rådgiving innen finans- og kapitalforvaltningsnæringen.

 

For Finansdepartementet

Hammerich deltok også i arbeidsgruppen  som laget den nye loven for alternative investeringsfond i Norge, på oppdrag av Finansdepartementet, i 2013. Med hans lange arbeidserfaring og bakgrunn kjenner Hammerich godt til hvilke lover og regler som gjelder.

 

– Min viktigste oppgave i Optimum er å hele tiden sørge for at vi er godt innenfor alle de lover og regler som til enhver tid gjelder for næringen. Dette er meget viktig, siden historien viser at en del selskaper ikke alltid har tatt denne oppgaven like seriøst. I tillegg mener jeg det er viktig at Optimum aldri lover mer enn det Optimum kan levere, sier Peter Hammerich.

 

Skal være godt for kunden

Optimums ferske styreleder mener at Optimum skal overprestere i forhold til kundeløfter, i stedet for at rådgiverne selger produkter som lover for mye.

– De som gjør det, blir likevel alltid en eller annen gang avskiltet. Vi skal hele tiden ta utgangspunkt i kundens beste, og bare selge produkter som vi mener er gode for kunden. Da mener jeg at vi har et godt fundament for å bringe Optimum videre frem, i en positiv retning, sier Peter Hammerich.

 

Vil løfte Optimum og kundene videre

Hans ambisjon er å løfte Optimum videre. For at det skal skje er han opptatt av at det er klare mål og strategier.

– Innen finans er det mange som lover for mye, viser historien. Min tilnærming er at det er langt bedre å vite at du klarer å holde det du lover. Da vil kundetilfredsheten øke og kundetilfanget likeså. Det er lett å lage svulstige strategier. Utfordringen er gjennomføringsevnen. Det er noe jeg vil bidra med i styremøtene, slik at Optimum når sine ambisiøse mål, både for selskapet og kundene, sier Hammerich.